Recension – Whitehack

Whitehack smög sig sakta fram och släppets nästan lite i smyg på den svenska rollspelsmarknaden. Inga krussiduller och ingen förvarning. En dag bara fanns det där. Ett litet vitt häfte, minimalistiskt och med karaktärsblad istället för framsida.

 

Spelet beskriver sig själv så här: “Whitehack is a complete mainstream fantasy role-playing game in only 32 pages. It owes a lot to the Old School Renaissance movement, especially to the previous work of Marv Breig and Matthew J. Finch, but it is a hybrid of old and new rather than a retro-clone. ” Och det är en bra sammanfattning, spelet känns fräschare än vanliga OSR, det känns inte som om nån hittat det i en gammal låda på vinden utan känns bra och nytt. Tillsammans med Lamentations of the flame princess så är Whitehack nog det semi-OSR-spel som jag uppskattat mest som icke-OSR:are.

Dock så är det inte bara smörgåstårta och mandelsmör. Spelet lider av sin egen minimalism. Spelet saknar helt illustrationer, vilket får texten att bli ganska tråkig. Precis som Medan världen går under, så känns det som att bläddra i en lärobok.

 

Men, innehållet är det inte det minsta fel på. Spelet verkar kul och skulle vara kul att testa på. Lämna gärna kommentarer om ni spelat spelet och dela med er av era erfarenheter!

 

Sammanfattning
Spelet Whitehack får 3 Flynn the fine av 5 möjliga – Köp det om du gillar fantasyspel och vill ha ett enkelt system.

th_BARD th_BARD th_BARD

+

Inspirerande
Nytänkande men ändå nostalgiskt.

Total brist på illustrationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.