Födelserätt

födelserätt

 

 

 

Är du redo för ett livs äventyr?

 

Spelad: 2006 / 2011 / 2013

Födelserätt är en äventyrskampanj till EON i fem spännande delar.  Den spelleddes för flera år sedan och var en av de första stora kampanjer jag skapade. Sedan så efter ett par år skakade jag fram kampanjen igen, ändrade upplägget ganska mycket (orginalkampanjen utspelade sig under 50 år inspirerat av Great Pendragon Campaign) samt att jag skapade fem färdigskriva karaktärer med bakgrunder till kampanjen. Två av dessa, Thomas och Garlexander är inspirerade av två av karaktärerna från första omgången.

Kampanjens fem delar är alla uppbyggda kring mycket äventyr och swaschbucklingstämning med inslag av mystik. Karaktärerna får bege sig till fuktiga djungler, mystiska bergskloster och resa på det stora havet.

 

Karaktärer

 

Thomas Malass – Handelsman

Arvingen till ett litet handelshus i Rampor i Västmark. Thomas är en snäll och eftertänksam man som har många vänner och många kontakter. Han är extra god vän med Wendur, som han räddat livet på.

 

Tamatzranc Garlexander – Husfurst

Garlexander är en cirefalisk husfurst som byggt en stor gård i Västmark där han har ett plantage för oliver och frukt. Han är en överlägsen cirefalier men god vän och kompanjon med Thomas.

 

Wendur Vildblad – Hirdman

L’eramalv från Tokon som vandrat över halva världen för att finna kunskap om sitt mystiska förflutna. Överfölls och lämnades att dö, men räddades av Thomas som han nu är i hedersskuld till.

 

Darek Willander – Månglare och uppfinnare

En man före sin egen tid, en uppfinnare av mystiska konstruktioner som ingen riktigt förstår sig på. Darek driver en liten handelsbod full med saker han skaffat på sig och försöker livnära sig på sina uppfinningar. Husse till murvelbesten Malcor.

 

Larissa Karmaren – Student vid Legio Colonan.

Härstammandes från det bistra norra Consaber kommer en ung och äventyrslysten riddardotter som flydde från sina tråkiga studier för att bli en äventyrare.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

En sida med rollspelskampanjer och tillhörande material