TerraClips

Jag nämnde i senaste avsnittet av podcasten att jag spelat det fantastiska Gemini med en grupp nya spelare. I avsnittet nämnde jag att jag för första gången testat att köra med TerraClips från WorldWorksGames. I Spelledarskolan! så nämnde jag att jag personligen inte föredrar att spela med modeller för att det lätt blir för brädspelsliknande och jag tappar stämningen när man sitter och räknar rutor på ett rutnät. Dock så gillar jag helt klart det estetiska i att använda minityrer och snygg terräng. Plus att även om jag inte gillar brädspelelementet i mina rollspel så fyller modeller en funktioner om man vill visa situationer och positioner.

Jag gillar TerraClips, det måste jag säga. De är snygga, de är funktionella och man kan göra nästan hur mycket som helst med dem. Dock så har de ett stort problem. De tar plats, även när de är nerpackade. Och nej, du kommer aldrig få plats med allt i kartongen igen. Aldrig. Ormberget tog upp detta problem också i en post, och jag kan inte annat än att hålla med. Det är lite för utrymmeskrävande för en liten lägenhet. Jag har själv en halvstor lägenhet på 66 kvadrat, så jag borde inte klaga. Det jag tror är bästa sättet att förvara det är att köpa en stor plastlåda med lock som man kan köpa lite varsomhelst och sen ha allt i. Om du vill undvika kaos så rekommenderar jag att du lägger varje hög med lika stora bitar i varsin påse, helst återförslutningsbar för att lättare hitta. Häller du ner två-tre kompletta set i en låda kommer du få spendera massor av tid med att leta som en galning. Jag tipsar även om att limma ihop de delar som det bara finns en eller några få av, som eldstaden eller trappor.

Jag älskar TerraClips och kommer använda det i framtiden. Dock långt ifrån jämt då det tar lite tid att förbereda, men har du en stund på dig att bygga ihop och sen plocka isär är det helt klart nåt för dig.

 

terra6

terra5

 

terra4

terra3

terra2

terra1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.