Enordienkampanjen

ETT RIKE ETT FOLK EN KUNG

Året är 999 efter Enordiens grundande och Enord Dorkas enade ätterna och smidde ättesvärden. Konung Sigard II av Sigardska ätten har stora planer inför rikets tusende år. Han ämnar samla adel från rikets alla hörn till en magnefik bankett i den kungliga huvudstaden. Han samlar sina närmaste till sig för att förbereda den stora festen. Men i skuggorna ruvar ränker och urgamla intriger…

Spelad:  2010-2011, 2012

 

En intrigtung kampanj om en adelsfamilj som hamnar i mitten av en härva av ränker, krig, romantik och mörka hemligheter i kampen för att hålla deras älskade rike samman. Mycket inspiration tagen från A Song of Ice and Fire av George RR Martin, Svärdet och spiran av Ken Follet, böckerna om Arn Tempelriddaren av Jan Guillou, filmen Kingdom of Heaven av Ridley Scott och Ivanhoe av sir Watler Scott.
Reglerna som användes första gången var EONs regelsystem, men inför nästa omgång så skall reglerna antingen från Gemini eller Svavelvinter användas för att få ett mer strömlinjeformat system som passar mer för intrigerande än för strid och magi. Frihetskrönikan använder A Song of Ice and Fires regelsystem.

Fokuset i kampanjen är mycket kulturspel och intrigerande i de olika hertigdömmena som finns i storkonungariket Enordien. Från det fagra Elinera med sina rosor, chevalreska riddare och skönhet, eller det karga och bittra Villyrien med sina vargar och hårda folk till det traditionsbunda öriket Outarien. Utöver dessa finns det vidsträckta hederna och bergen i Månlandet, där starka riddare sitter i sina kalla borgar och håller hårt på sin heder, eller det vackra och bördiga Räfsmark, ett frigrevedömme som har en stark tro på den Ende. Utanför riket finns det lilla fria riket Lamira, som ligger långt uppe i Drakbergen norr om Månlandet och håller sig ofta för sig själv. Eller det stora handelsriket Naars rike där pengarna och idealen styr.

Mer information finns på kampanjens wiki på www.enordien.se

 

 

 

Krönikor

—————–

Kampanjen består i nuläget av sex olika krönikor delade i en trilogi och tre fristående delar, men fler kommer att tillkomma.

Konungakrönikan eller Enordienkampanjen refererar till tiden efter 999 e.E. Kampanjen består av tre sammanhängande krönikor med tre olika teman och stämning, men med en gemensam saga och en nationalepisk anda. En kamp för att hålla sitt älskade rike samman och hålla på idealen som riket grundades på: “Ett rike, ett folk en kung”. Läs mer om krönikorna nedan.
Om du skall vara spelare, läs ej informationen så mycket av metaplotten avslöjas.

Konungakrönikan 
Mörkerkrönikan 
Skymningskrönikan 

Krigskrönikan – 200 år innan Konungakrönikan så utbryter inbördeskrig i Månlandet. Intriger, ränker och heder blandas i ett spel i skuggorna och på slagfältet. Läs mer här.

Frihetskrönikan – 500 år innan Konungakrönikan, i slutet av den så kallade Lombariska invasionen påbörjas en kamp om frihet och makt.

Gryningskrönikan – Utspelar sig 1050 år innan de övriga krönikorna och är en fristående del.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

En sida med rollspelskampanjer och tillhörande material