Skuggornas svärd

Legenden om Skuggornas svärd

 

En kampanj om en kamp genom tid och rum, genom generationer, mot okända krafter och evigt lidande.

 

År 459 efter den förste Härskaren så dras tre unga föräldralösa syskon bort från sin idylliska tillvara i den lilla byn Bergsbyn i Daralyon. De tvingas ut på en resa, ett äventyr för att finna svaret på många uråldiga frågor och för att finna ett antal mäktiga artefakter. Magiska sköldar, eviga spiror och det viktigaste av allt, det legendariska Skuggornas svärd… 

Spelad: 2012

 

Äventyr, spänning och humor är en stor del av kampanjen Legenden om Skuggornas svärd som fokuserar på tre föräldralösa barn, uppväxta som syskon i en liten by som blir indragna i ett ränkspel som till en början verkar handla om ett begynnande inbördeskrig i Det enade Norden men som senare visar sig vara större och farligare. Och vem är den mystiske väktaren som följer gruppen?

Regelsystemet som används är Geminis enkla med actionfyllda system med lite husregler för fantasyelement som ej finns i Gemini.

 


—————

Karta över spelvärlden Daralyon

——————————————-

Karaktärsblad

Den första kampanjen som använder hemmagjorda karaktärsblad, designade av Pialouize, som är en av spelarna i kampanjen. Länk till hennes sida: http://pialouize.com/

——————————————————-

 Kapitel

Kampanjen är uppdelad i 4 delar, som alla utspelar sig i olika tidsåldrar där karaktärerna reinkarneras gång på gång, och under kampanjen minns sina tidigare liv och drömmer om sina kommande. När kampanjen spelleddes första gången var spelarna ej medvetna om detta utan har upptäckt detta ingame.

1 – De sista hjältarna

I slutet av sagan vaknar själarna igen, som föräldralösa barn i den lilla byn Bergsby mitt ute i ingenstans. Ett hot har vaknat och med den vaknar själarna en sista gång för att besegra mörkets makter. Äventyr och spänning följer när hjälteungdomarna beger sig ut i världen.

2 – Över Stormarnas hav

I en tid innan den nya tiden reser hjältepiraten Kapten Vind på skeppet Sol runt i den sargade världen och lever dagen som den kommer. En dag finner han och hans besättning en omärkt ö mitt ute i havet, när de landstiger finner de något som väcker själarna i dem och de tvingas ut på en ödesmättad resa till Stormarnas hav, varfirån inga skepp någonsin återvänder.

3 – Genom eld och hat

Slaget mellan kungariket Farallon och imperiet Sin-Kal vid Brinnande fältet går illa, inte ens nationalhjälten Prins Nidar av Farallon kan stoppa händelserna. I efterdyningarna står han och hans närmaste inför ett hot större en imperiet i söder. När himelen står i lågor och mörkret faller över världen måste bäraren av Skuggornas svärd ge allt för att rädda Daralyon.

4 – Bortom Trösklarna

Lång tid innan kungarikerna i norr utkämpades Demonkriget mellan Daralyons alver och demoner från Baegors rike. Tre människor ledda av legendariske Zeraphim Leon ser ett skeenade som tvingar dem ut på en resa för att möta en inkarnerad onska. Denna desperata kamp, fylld av hat, äventyr och olycklig kärlek leder till att en besvärjelse som kommer beröra världen för all framtid kastas och äventyret genom generationerna börjar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

En sida med rollspelskampanjer och tillhörande material